31. august 2010

Madbloggersymposium 2010

- Et fantastisk initiativ!

Der er allerede skrevet rigtig meget omkring weekendens madbloggersymposium, vin/chokolade/kaffesmagning m.m.m. 

- Så et kort indlæg herfra!
 























En stor tak til Marie og Rasmus for deres dejlige og smittende engagement. Et fantastisk initiativ. Et fantastisk arbejde for at få arrangementet op at stå. Jeg glæder mig allerede til næste år.

Også en stor tak til alle andre talere ved symposiet.


Specielt en stor tak til Claus Meyer, som for mig personligt, altid har været en kæmpe stor inspirationskilde. Jeg har bl.a. fuldt Claus Meyers samarbejde med Food of Life gennem længere tid og har også selv deltaget i forskellige projekter i Opus-regi. 

Den mand er guld værd! - Og så er han jo ret så lummerfræk og sjov når han først folder sig ud.
























Fælles dåseopvarmning!


Dagens absolutte lækreste indslag. Legefrokost leveret af BETA v. Mads Nybro.


Og ikke at forglemme den helt igennem suveræne isthe fra Café Butler.

________


Bagefter var der hyggesnak på Knipps Kaj. Bl.a. med sponsorer og andre glade madbloggere. Det var dejligt at få sat ansigter på nogle af de bloggere jeg læser med hos. Men jeg ville gerne ha haft mødt og talt med mange flere.

Foruden goodie bag'en gik jeg også hjem med en masse ny viden, inspiration og spirende venskaber. Og så er der jo ikke noget bedre end at tale om mad, mad og atter mad med andre der har en lige så nørdet indgangsvinkel til mad som jeg selv.

Eneste kvæk må blive den manglende præsentation af personerne bag de forskellige blogs ( bare et ansigt, navn og blog ) og den manglende tid til konversation os bloggere imellem.

Men alt i alt..... så var det et super arrangement.


- Vi ses til næste år og forhåbentlig også før.


27. august 2010

Slashed kylling med blå birkes

- Vi elsker blå birkes. Hvid birkes. I brød, kager og i mad.


Her er det kyllingebryst med masser af blå birkes.

Og nu da posen med birkes stod fremme - så fik spidskålen med pærer også lige et drys. 

Bare for sjov. Men det smager af mere.  


Tomatsalt

- Vi har efterhånden et pænt lille lager af forskellige slags hjemmelavet salt. Bl.a. rosmarin, timian, salvie, chili og tang. Og nu også tomatsalt.























Da vi alligevel lavede en god portion semidried tomater i forrige uge - skulle hjemmelavet tomatsalt også laves.

Hvis du vil bruge tomaterne til salt skal de ikke saltes men et lille drys sukker er fint.

Bag dem ved svag varme i mange timer. Sæt evt. lågen på klem hvis der dannes for meget kondens. Tomatskiverne skal være knasende tørre. Jeg slutter af med at sætte ovnen på varmluft men uden varme!
Lad dem tørre yderligere på køkkenbordet før du kommer dem i din krydderikværn. Kværn løs! Det skal være fintmalet. Tilsæt lidt god mellemfint salt og smag til. Kom på glas.


Brug tomatsalten på f.eks. en æggemad eller i det blødkogte æg. Drys over salaten, kyllingen, pastaen eller hvor du bare gerne vil ha lidt tomatiseret salt.



26. august 2010

Slashed kylling med blåbær og chili

- Hvad gør man når man har lyst til kylling og blåbær - på én gang?

























Man mikser selvfølgelig begge dele.....

Skær et par dybe snit på begge sider af et kyllingebryst men uden at skære igennem.
Mas friske blåbær og bland med lidt chilisalt og lidt flydende honning. Massér marinaden ind i kyllingen, pak stramt i plasticfilm og læg på køl et par timer.

Inden du griller eller steger, ved middelvarme, så sørg for at de små stykker blåbær kommer godt ned i rillerne.

Lækkert og saftigt kyllingebryst med den fantastiske blåbærsmag og et strejf af chili.



25. august 2010

Broccoli-carpaccio

- Brug hovedet. Brug stokken. Altså broccolistokken.
























Vi elsker broccoli og vi elsker når der ikke er noget der går til spilde. Igår blev denne lille nye lækkerbisken kreeret.
_______

Skyl broccolistokken og fjern evt. små blade. Snit den i tynde skiver på mandolinen.

Drys alm. køkkensalt over og lad skiverne dryppe af i et dørslag - en halv times tid. Skyl i flere hold koldt vand og dup skiverne tørre.

Anret broccoliskiverne, dryp god olivenolie over og krydr med hjemmelavet chilisalt. Lad det trække en times tid. Hvis du kan vente.

Spises som en lille snack eller blandes i en god salat.
_______

Sprøde og delikate små skiver med en mild og fin kålsmag. Chilisalten passer perfekt til. Men du kan også krydre med tomatsalt. Eller anden god salt!


Karameliseret dampet løg
















Karameliseret dampet løg med en let sauce lavet på verjuice og timian/citronolie.

Pyntes med frisk timian og friskkværnet gourmetsalt.

23. august 2010

Sauteret spidskål med æble. - Den rene smag!

- Jeg er vild med krydderier. De gode af slagsen. Jeg er også vild med krydret mad. Meget krydret.

Men samtidig elsker jeg og er stor fortaler for de rene smage. Mad tilberedt med stor respekt for de enkelte ingrediensers integritet!
















Jeg er også stor tilhænger af, at man bruger og forsøger at mikse hvad man nu har af råvarer til sin rådighed.

I dag skulle det være nemt og enkelt. De dage skal man ha! Og det behøver ikke blive et ringere måltid af den grund.

Et kig i frys og køl og vi stod med 3 ingredienser jeg var helt sikker på ville gå godt sammen.

- Spidskål
- Æbler
- Fisk

Spidskål snittes fint. Dampes i så lidt letsaltet vand som muligt. Bare et par min. så kålen falder en anelse sammen. Når al væde er dampet væk, sautér kålen i lidt smør eller hvad du nu foretrækker, skru op for varmen, helt op, og tilsæt citronsaft/god aromatisk lys eddike. Lad citronsaft og eddike dampe ind i kålen.

Tilsæt fine og tynde skiver æble med skræl, krydr med salt og peber. Bland forsigtigt.

Dejlig mild og letsaltet kål med æblets sødme, citronens syrlighed og eddikens spændende mangfoldighed.

- Velbekomme!

21. august 2010

Kardemommesnurrer

- når man bare elsker kardemomme!





















Lækre bløde og søde kardemommesnurrer og snegle. Med et strejf af kanel og vanilje. - Og teenagerens lyseblå glasur.


Opskriften, med lidt modifikationer, er fra Claus Meyer's fantastiske "Meyers Bageri" og findes på side 158.

I vores udgave har vi brugt masser af kardemomme ( fra grønne kapsler ), hjemmelavet vaniljepulver og lidt mindre kanel i remoncen.
Dejen blev desuden foldet yderligere 2 gange.



20. august 2010

Turds med hjemmelavet friskost.


- Vi elsker turds. Turds er ostefyldte chili eller snackpeber med en god skive bacon omkring.























Perfekt lille lækkerbisken... Enkelt og nemt!
















Her med hjemmelavet friskost med sauteret snackpeber, chili og citronskal. 

















Dræn en god portion 0,5% tykmælk eller youghurt i et døgns tid.

Hak snackpeber fint, kværn chili og salt over og sauter i lidt olie. Køl af.

Bland friskost med peber, reven/finthk. øko. citronskal og smag til med mere salt og chili.

Vikl bacon i ét tyndt lag omkring snackpeberen. 

Grill dem, indirekte, eller "bag" dem i ovnen til bacon er sprødt og lækkert.

Friskost kan tilsættes alverdens krydderier, krydderurter, frugt m.m.



Eksperimentér. Leg. 

12. august 2010

Røget mojito-kylling & skøn sommersalat med årstidens frugt.

- Her i huset elsker vi kylling - af god kvalitet. Kylling i alle afskygninger. Helst på grill. Og med masser af røg.

Altid søger jeg nye smagssammensætninger. Nye måder at tilberede på.














En skøn solrig søndag formiddag - i starten af juli - blev en dejlig kylling injektmarineret med en spontanos mojito-marinade. Af hvad vi lige havde til rådighed.

Masser af frisk mynte, citrussaft, salt og øko. honning blendes ultrafint. Kan evt. sies. Kyllingen sprøjtes og trækker i køleskab i 5-6 timer. 




Når kyllingen skal på grillen skæres et par snit som fyldes med finthakket mynte og reven citron/limeskal.

Grilles indirekte til en kernetemp. på 80 gr. Æble eller kirsebærtræ passer perfekt til kylling.














Jeg lover Jer. Fantastisk duft og smag!























Vi elsker også anderledes fristende salater. Især om sommeren putter vi masser af årstidens frugter og bær i.

Her er det bare danske jordbær, nektariner, pærer, carambole, masser af persille og brøndkarse ( fra egen avl ), salatmix og black garlic.
Ingen dressing eller vinaigrette, i denne omgang, bare ren nydelse!

_______

Kylling og salat blev akkompagneret af små nye smørstegte kartofler vendt med persille.


11. august 2010

Nota - Nordisk tapas.

- En lille sjov betegnelse opfundet til lejligheden.












Nota-frokost med friskpresset gulerodsjuice.
















- Postejrulle i knust bacon.
_________

Leverpostej med bacon og tyttebær købes eller laves selv. Sliced bacon glaseres med hjemmelavet rabarbersirup og steges sprødt. Duppes fri for fedt, afkøles og knuses. 

Lidt knust bacon blandes i leverpostejen som formes til en pølse og lægges på køl. 

Lige inden servering rulles postejen i den knuste bacon* Brug en skarp kniv for flotte ensartede skiver.

Note! Næste gang vil jeg ha bacon-støv og her kommer vores krydderi/kaffekværn så ind i billedet. Den må kunne gøre arbejdet.

Serveret på ristet rugbrød og garneret med agurk og vinterkarse.


- Hakket fisk og æg - anno 2010.
_______

Røget makrel, hk. hårdkogt æg, radiser i små tern, masser af friskhakket kørvel, lidt mayo, lidt æbleeddike, salt og peber.

Serveret på ristet rugbrød og garneret med råsyltede rabarber og fuglegræs. 
________ 

- Skær brødet over en enkelt gang mere og de kan spises uden kniv og gaffel!

10. august 2010

Spaghetti, kødboller i tomatsauce, tomateddike og black garlic.

















Små krydrede himmerigsmundfulde i den skønneste tomatsauce man kan tænke sig. Garneret med bl.a. black garlic og en helt vidunderlig tomateddike. Foruden masser af reven parmesan fra helt stykke.

- For en stund befinder vi os på en lille hyggelig restaurant - i Italien.
















Tomatsauce og tomateddike fra Mutti. Tomateddiken er næsten et must for alle med kærlighed til det Italienske køkken. Eller bare smagen af tomat. Begge dele kan bestilles hos www.e-deli.dk
















Black Garlic. Små lækre fermenterede sorte hvidløg med konsistens som lækker blød lakrids og med smagsnoter af bl.a. sød aromatisk hvidløg, svesker og lakrids.
_______

De små mundrette kødboller laves med magert hakket oksekød, tomatsauce, salt, peber, røget paprika, masser af hvidløg, syltede hvidløg, alm. løg og reven parmesan. Bare sådan på slump og som du føler for. Steges i lidt olie tilsat friske kviste rosmarin.

Tomatsaucen er faktisk klar til brug og smager fantastisk som den er. Men jeg tilsætter lidt mere salt, peber, chili, sukker, reven parmesan og masser friskhakket basilikum - lige inden servering.

Så enkelt og velsmagende så selv Mutti ( hvem hun end er ) ville knibe en tåre af bar madlykke!


8. august 2010

Varm kartoffelsalat med fennikel og kålpølser.
















Varm kartoffelsalat som i de gode gamle dage - med et twist. Serveret med kålpølser og god stærk tysk sennep.

Opskriften er fra Frk. Jensens med lidt ændringer. Jeg bruger næsten ikke noget smør, rødløg i stedet for alm. løg, halv alm. lagereddike og halv æblecidereddike ( eller anden god aromatisk eddike ) og så tilsætter jeg en halv fennikel,  fintsnittet. Og masser af frisk karse. Det kan også være vinter- eller brøndkarse.

Varm kartoffelsalat er helt klart en glemt og undervurderet spise. Det smager jo fantastisk.


7. august 2010

Hjemmelavet ravioli & varmrøget laks.
















Hjemmelavet ravioli med henholdsvis pecorino/persilleolie og pecorino/hk. kapers. Med en rest varmrøget laks med valnøddeglace og toppet med fint strimlet homemade semidried tomater. Dryp med persilleolie. Og så lidt Maldon seasalt og reven pecorino.
_______

Herhjemme elsker vi laks. Vi køber altid en hel side hos fiskemanden. Det er laks som smager som laks skal smage! Og ikke som de udpinte stykker du kan få på frost! Og så er det faktisk ikke særligt dyrt!

Vi varmrøger selv laksen på vores kuglegrill. Det er primært sådan vi foretrækker laks.



Pasta med spinat, varmrøget laks og tomat/mozzarellatårn.
















Pasta blandes med blancheret helbladet spinat hvor der er tilsat lidt fløde og smagt til med salt, peber, chiliflager og lidt muskatnød. En rest varmrøget laks ( fra grillen dagen før ), tomat/mozzarellatårn og en enkelt chilimarengs er perfekt tilbehør.















Fór din anretterring med en skive bacon tilpasset i størrelse. Placer skiftevis skiver af tomat og ost. Drys lidt salt mellem hvert lag. Slut af med ost og salvie. Bages i ovnen v. 200 gr. i måske 15-20 min. 


Gourmetsaltet grillet skinkeschnitzel med orangepeber, savoykål med ris, persilleolie og rugbrøds/bacon müsli.













Skinkeschnitzlerne gourmetsaltes og krydres med orangepeber fra Santa Maria. Grilles på enten kuglegrillen eller grillpanden.

Serveres med kålpakke, hjemmelavet persilleolie og rugbrøds/bacon müsli. 

Bacon ristes, duppes fri for fedt og knuses let. Bittesmå tern af rugbrød ristes sprøde i lidt af baconfedtet. Blandes.
















Øko. brune ris koges og blandes med sauterede pistacienødder, abrikoser og rødløg. Krydres med lidt salt, peber og chili. Pæne blade af savoykål dampes møre. Kom lidt fyld på, saml forsigtigt og bind en snor omkring.

6. august 2010

Panna Cotta med blåbærgelé.















Hjemmelavet Panna Cotta med vanilje fra Papua Ny Guinea ( enten Tahitian eller Bourbon ) og blåbærgelé.

- Serveres med små frosne flødemarengs og frosne blå druer.

_________

www.organic-vanilla.com - P.t. udsolgt og har desværre været det længe!
www.vanillapodsuk.com - Et ganske glimrende alternativ. Pris og kvalitet er i top.

Chilimarengs














Lav en god portion alm. marengsmasse. Bland kværnet chiliflager og delikatesse paprika i massen. Chilien skal bide fra sig.

Først oplever du den søde velkendte smag og så den lange og meget pirrende smag af chili. 

Fræk og forførende lille snack!


Blomkålssuppe med ristet blomkål og rugbrødscroutoner.
















Uhm! Blomkålssuppe. Serveret med ristet blomkål, rugbrødscroutoner og frisk timian.


Del et helt dansk blomkål i buketter. Tag lidt fra til den stegte udgave.

Buketter og stok dampes møre i lidt vand. Køl af. Blend med kogevandet. Tilbage i gryden. Tilsæt minimælk, lidt grøntsagsbouillon, salt og et nip peber. Varm igennem.
Rist de rå blomkålsbuketter sammen med små rugbrødscroutoner i lidt olie/smør. Kværn chili over. Hvis du lyster.

Blomkål og rugbrød. To gode følgesvende.


5. august 2010

Røget brie med æble og honning.
















Lækker lun og cremet røget brie med æblestykker og øko. honning. Serveret med balsamicocreme med skovbær og karse fra vindueskarmen. På et lunt stykke ristet brød.

Det' lykke! 














Skær et par dybe snit i osten og placer skiver af æble. Dryp flydende øko. honning over.

Kom på grillen/eftervarmen med noget røgtræ. Det kan være æble eller kirsebær.  


Hjemmelavet friskost med skovsyre og brøndkarse.



























Dræn en god portion øko. yoghurt nat. 0,5% i min. 1 døgn men gerne 2. - I køleskabet.

Bland med finthakket skovsyre og brøndkarse ( dejligt med friske krydderurter man lige kan gå ud og plukke ) og smag til med salt, et nip peber, hyldeblomsteddike og reven øko. citronskal.  

4. august 2010

Tangsaltet pocheret laks, spinat/rygeostcreme og æble/jordskok carpaccio.





Tangsaltet pocheret laks, spinat/rygeostcreme med aspargeskartofler fra Lammefjorden og æble/jordskok carpaccio.


Æble/jordskok carpaccio marineret i hyldeblomsteddike.
_______

Et stykke fersk laks fra fiskemanden krydres med hjemmelavet tangsalt. Hviler min. 1 times tid i køleskabet. Pocheres i vand tilsat hvidvinseddike og hele peberkorn. Må gerne trække i min. 10 minutter inden servering.

Øko. rygeost blandes med blancheret helbladet spinat og krydres med salt, chili og reven citronskal. Vend kartoflerne i cremen.
Ultratynde skiver æble og jordskok med skræl marineres i hyldeblomsteddike et par timer. Dryp ren æblemost over inden servering. 

Anret først creme/kartofler, så laks i flager og slut af med æble/jordskokskiverne. Pynt med skiver af store kapers og drys lidt tangsalt over retten.

En lækker forårsret - kreeret engang i marts måned.  


3. august 2010

Let og sommerlig frokost i - Det Lyseblå Køkken.


- Enkelt og delikat. Ligesom det skal være når sommeren mærkes for alvor.
















Kyllingeruller svøbt i bacon og med fyld af semidried tomater, goudaost med chili og korianderolie. Rullerne blev dagen forinden grillet i ægte stykker velduftende cedertræsfinér. 

















Salaten bestod af frisk ananas og galiamelon i tern og koriander. Hertil radiser marineret i rabarbereddike. Brødet er et langtidshævet et af slagsen og bagt i römertopf.

Korianderolie dryppes nonchalant over salaten ved servering og der krydres med friskkværnet peber og Maldon Sea salt.

Enkelt, sundt og velsmagende...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...