5. maj 2011

MAD FoodCamp 2011

Til sommer får Danmark en ny festival for mad og gastronomi. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, der skal udforske råvarerne, styrke fællesskabet omkring maden og måltidet og fejre det gastronomiske momentum i vores region.



På MAD’s (udtales på engelsk) festivalplads på Refshaleøen vil du kunne møde kokke fra hele verden, spise i gadekøkkenerne, tale med en række af Danmarks mest ambitiøse bønder, opleve græssende dyr og handle fødevarer af høj kvalitet. Størrelsen på frugt- og grøntmarkedet, med både vilde og dyrkede afgrøder fra hav, skov, mark og strand, vil ikke være set magen til tidligere i Nordeuropa. Viden om emner som jordkvalitet, plantevækst, hø og kompost vil blive formidlet, som det aldrig er sket før. Der vil være workshops, installationer, demonstrationer og madforedrag – alt sammen drevet af de ildsjæle, producenter og eksperter, der står bag nogle af de bedste oplevelser med mad i vores del af verden.



Planteriget bliver temaet for denne første udgave af MAD Foodcamp, der udover hvad der vil foregå på selve festivalpladsen, også består af et internationalt symposium, hvor kapaciteter fra hele verden, heriblandt en række af klodens dygtigste kokke, mødes over to døgn omkring en vegetabilsk dagsorden.
MAD Foodcamp skal være en udendørs fest for vores mad og menneskene bag, men vi gør det ikke kun for sjov. Vi håber at den fest vi sætter i scene kan styrke samhørighedsfølelsen på tværs af kulturer og regioner og give det enkelte menneske en følelse af indflydelse og medansvar i forhold til madproduktionen i Danmark. Vi skal genskabe forbindelsen til naturen gennem måltidet og vi skal bygge bro mellem sundhed og velsmag for at skabe bedre liv. Vi har været i gang i to år, og har arbejdet hårdt for at realisere festivalen de sidste seks måneder. Vi vinder ikke en festivalpris for udførelsen af MAD Foodcamp 2011, men vi håber, at festivalen en dag kan blive for maden, hvad Roskilde Festival er for musikken.

Vi ses på MAD Foodcamp!

René Redzepi og Claus Meyer

Foto og tekst:
MAD FoodCamp 2011
_____

Kommer du? Jeg gør :-)


2 kommentarer:

  1. Jeps - det bliver sjovt :-)

    SvarSlet
  2. Sjovt, lærerigt, inspirerende og en masse andet. Det kan kun blive en fantastisk camp.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...